måndag 29 december 2008

Tankar i sluttampen...

Så här i sluttampen på året borde alla kosta på sig att ta sig en stund för sig själv och fundera på det år som gått. Det är ju hela 366 dagar sedan sist och något har väl ändå fastnat i minnesväven.

För egen del har jag svårt att bortse från de ekonomiska krisvågorna som sköljt in över världen med varselvågor som efterföljande svall (dessa kommer säkert även att rulla in även efter nyår). Dessutom har det ju gungat en del på den politiska arenan, både här hemma och "over there". Jag undrar hur snabbt vi kommer att märka att Mr B. Obama sätter nyckeln i dörren till vita huset den 21 januari. Här hemma dras vi ju ännu en tid med de borgerliga bröderna... Och det märks mer och mer för varje dag som går.

2008 var ett händelserikt år, precis som alla år hittills. Fråga är bara vad vi kommer att ta med oss in i historieböckerna? Blir det Obama, varselvågen eller kanske något så banalt som att julhandeln verkar slå rekord även 2008? Kanske är 2008 året då miljöfrågan fick den bekräftelse och uppmärksamhet den förtjänade av alla (nåja nästan alla).

Nu ska jag kontemplera lite på väg till äldsta bonussonen med sambon och pixi-magen... det verkar finnas hopp för 2009 i alla fall.

Inga kommentarer: