tisdag 9 december 2008

Lucka 9

Dagens lucka i regeringens julkalender avslöjar en Borg-are som inte riktigt hade koll på vilka effekter deras nu genomförda politik skulle få. Som bolggaren Kristian Krassman konstaterar i sitt inlägg "500 000 försökskaniner kan inte ha fel", är det en ganska besk medicin som Doktor Borg ordinerade arbetsmarknaden.

Nåja det är ju storsint att erkänna sina fel, men bättre vore väl att göra något åt dem. Att som arbetsmarknadsministern säga att allt är på plats, det enda som saknas är jobb och det kan regeringen ändå inte greja, är möjligen korrekt i den senare delen men lämnar en del övrigt att önska i den första delen. Visst finns det ytterligare saker som kan göras, inte minst för att enskilda personer ska kunna bibehålla och utveckla sin kompetens i avvaktan på att konjunkturen vänder. Att lakoniskt rycka på axlarna och konstatera att "2009 blir ett riktigt skitår" och att bankernas agerande "är åt helvete" är svagt.

De skenande varselsiffrorna var väl inte precis den julklapp som varken de varslade eller regeringen ville ha. Men effekterna blir mer kännbara för dem som troligen blir uppsagda, då A-kassan genomgått kännbara förändringar. Borg-arna i sin tur sitter ju säkert fram till 2010, fast de inte är tillräckligt snabba i vändningarna.

Inga kommentarer: