fredag 5 december 2008

Lucka 5

Lucköppningen i regeringens egen julkalender avslöjade i dag ett krispaket. Efterlängtat så här inför julen och inte minst inför det stundande nyåret.

Den fråga som alla ställer sig nu är om detta kommer att räcka till? Experterna tvekar (läs i DN och SvD). Framtiden lär väl så småningom utvisa huruvida detta paket var det som vände vågen. Jag är också tveksam till om det inte trots allt är för lite och för sent, men vad värre är; vad händer med regeringens trovärdighet.

Så sent som i början på veckan var näringslivsministern Maud Olofsson helt främmande för behov av att vidta åtgärder. Klart man undrar vad som hänt under denna vecka som helt plötsligt får regeringen att överge sin budgetrigida hållning. Fortfarande finns en stor risk för att klyftorna i samhället kommer öka, mellan de som har och de som inte har. De som blir arbetslösa kläms åt och de av oss som har turen att ha ett jobb ska väl inte hålla på att bråka om löneökningar.... Kanske får regeringen som den vill till slut, när rädslan för att förlora jobbet tar över.

Ja, förr eller senare lär tomtefar visa vad som döljer sig innanför "rocken", några kommer att jubla och andra kommer att förfäras av att den beskedlige tomten, inte var fullt så oskyldig...

Inga kommentarer: