onsdag 10 december 2008

Lucka 10 - Nobelt?

Dagens lucka avslöjar ett intressant kalejdoskop. Dels har vi hela festligheten med utdelning av Nobelpris och fredspris. Martti Ahtisaari var härligt tydlig i sitt tal "- Krig och konflikter är inte oundvikliga. De orsakas av människor. Därför kan de som har makt och inflytande stoppa dem. Fred är en fråga om vilja, fastslog Ahtisaari." Dessutom vädjade han om fortsatt fattigdomsbekämpningen. Om vi alla skulle sluta upp kring detta, vore detta en i sanning nobel handling.

Fila har meddelat det enda tänkbara, att Sverige plockas bort från brottningens svarta lista. Återstår bara att göra det sista rycket och fria både Ara och Leo från de tidigare utfärdade domarna.

En spännande skärva i kalejdoskopet var Statistiska centralbyråns senaste partisympatiundersökning. På bilderna är alla partiföreträdare glada, fast i Fredrik Reinfeldts kommentar kan nog en viss besvikelse skönjas. Han tycker nog att Svenska folket är lite otacksamma. När moderaterna har genomfört allt de lovade, ja då är folk ändå inte nöjda... Kan bero på att ingen trodde att de verkligen skulle genomföra sina vallöften... Frågan är vad moderaterna kommer att lova i nästa valrörelse, ska de hoppas på att folk inte tror på dem, eller varar ärlighet längst...

Det är nog som någon sa "politik är att vilja". Det ligger något i det, vare sig det gäller nationellt eller internationellt! Låt Marttis ord väga tungt på framtidens våg.

Inga kommentarer: