måndag 6 oktober 2008

Moderat krismedvetande

Bolånekris, börsras, bankkris, finanskris etc. Alla dessa ord som nu pumpas in i våra medvetanden, kan man bli annat än trött. Det är möjligt att krismedvetenheten ännu inte är tillräckligt stor och att det finns mer som behöver göras. Men handen på hjärtat, hur många av oss känner sig direkt berörda? Visst även mina surt förvärvade slantar som jag lagt undan i fonder är färre än de var för ett halvår sedan, men jag hade inte tänkt sälja nu i alla fall.

Intressant är att borgerlighetens höjning av insättningsgarantin som ska verka lugnande för småspararna, faktiskt skickar en helt motsatt signal. Så frågan är hur man ska göra med sina sparade slantar?

Bättre då att Borg äntligen reagerar mot de höga lönerna och framför allt knepiga bonussystemen inom bankvärlden. Inte en dag för tidigt, vanligt folk har tyckt så länge, så detta kan nog vinna gehör. Jag instämmer i bloggaren Mikael Wendts gratulation "Grattis, det har vanligt folk gjort länge, välkommen till verkligheten".

Det blir intressant att följa konsekvenserna av att Borg så tydligt uttalar att löner och bonusar inte enbart är företagens ensak. Frågan är hur Svenskt Näringsliv kommer att ställa sig till detta, kanske är det efter detta slut på deras partistöd till Moderaterna.

Inga kommentarer: