torsdag 30 juli 2009

Det rör på sig...

Idag skriver Robert Noord tillsammans med Lotta Grönblad, Jonas Nygren, Anna Ljungdell, Martin Nilsson och Thomas Johansson på DN debatt om behovet av en förnyelse av skolpolitiken. De menar att en ny skolpolitik också måste innehålla en förändrad syn på friskolorna.

Jag tycker att de på ett bra sätt lägger ett sunt fokus på skolans huvuduppdrag parat med vilket inflytande som kommunerna ska ha när det gäller friskolorna. Alla vill vi att skolan ska ge barn och ungdomar kunskap som gör att de växer som individer. Vilken organisationsform som är bäst för detta är kanske underordnad kunskapsuppdraget. Utöver detta vill vi säkert alla att de skattepengar som bekostar skoltiden ska användas så effektivt som möjligt. Jag anser att de i sin artikel på ett mycket intressant sätt försöker balansera denna fråga. Debatten lär fortsätta, men kanske är denna artikel en nödvändig vitamininjektion.

Läsvärt är också debattartikeln i SvD, där Lars Stjernkvist (S), Johnny Magnusson (M) och nationalekonomen Ingvar Nilsson skriver om behovet av sociala investeringar.

Båda dessa artiklar har också Peter Andersson fångat upp i sin blogg, läs gärna hans kommentarer. Det känns verkligen som om valdebatten inför 2010 dragit i gång.

Inga kommentarer: