måndag 23 mars 2009

Oskuldens färg är vit….

Förra veckan var jag på studiebesök i ett våraktigt Bryssel, fullspäckat program från morgon till kväll samtidigt som solen prövande strålade så vårfint som bara vårsolen kan. Väl hemma blev vårlyckan kortvarig, idag låg snön vit och fin över hela ”vykortet”.
När jag sedan börjar återuppdatera mig på nyheterna och kollar vilka ”möss” som varit framme och dansat när ”katten” varit borta… då verkar permafrosten ha slagit klorna i nyhetsflödet.

Det är värnplikten som försvinner, varsel som ökar, arbetslöshetssiffror på tvåsiffriga nivåer, pensioner till höger och vänster, framtiden målas i svart… Men snön som föll i natt är vit.
Det kanske är så att vi nu alla går och väntar på ”tomten” som ska komma med ett paket. Ett paket med en lösning på den nutida gordiska knuten; bibehållen eller ännu hellre utökad välfärd men med minskade skatteintäkter. Tveksamt om det funkar med ett svärdshugg...

Men allt är inte nattsvart, en och annan ljusglimt slinker med; dagens två bästa citat står Pernilla Ström för som porträtteras i DN "... – Det är när det går åt helvete som det visar sig vad folk går för. Då är kvinnorna bättre än män, de är rakare och djärvare och inte lika prestigefulla." och "...Därför brukar jag säga att det spelar ingen roll hur du kommer in, det viktiga är vad du presterar när du väl är där."

Med andra ord, den vita snön kommer sjunka undan, våren är i antågande och framtiden ligger framför oss. Var med du också och gör skillnad, i det stora eller i det lilla, det viktiga är att vi inte slår oss till ro och hoppas att det alltid ska finnas någon annan att skylla på. Oskuldens färg är vit, vilken är din?

Inga kommentarer: