onsdag 28 januari 2009

Förvånande?

Både i DN och i SvD kan vi läsa om pastapalavern i skolköket...

Visst det är oacceptabelt och allt annat politiskt korrekt. Men visst undrar man om det betingar det nyhetsvärdet att det är "förstasidesnytt" och om det verkligen är som det antyds i kommentarer att det bara är "toppen av ett isberg".

Jag tror för egen del att mattanterna (som vi sa när jag var liten) i allmänhet gör ett bra jobb. De har inte alltid den roligaste arbetsmiljön och framförallt är de inte den mest uppmärksammade gruppen inom skolans värd. Dessa undanskuffade vardagshjältar förtjänar att få förutsättningar för att göra ett bra jobb. Att tappa mat på golvet kan väl hända vem som helst och de flesta skulle nog inte sleva upp den och servera den som att inget hade hänt. Låt därför inte detta slå mot en hel yrkesgrupp, det skulle inte förvåna mig, men man kan ju hoppas.

Läser för övrigt i DN att julhandelsprognosen inte slog in. Vem är förvånad? När var och en tittade i sin plånbok och funderade över hur framtiden skulle bli kan väl inte bli förvånad. Om man dessutom betänker debatten kring klimatfrågan skymtar kanske ytterligare en pusselbit till julhandelsmissen.

Inga kommentarer: