torsdag 27 november 2008

Samband?

Läser i DN att den ständigt pågående krisen, klimatkrisen, åter finns med i det mediala medvetandet. Jag är stolt över att Fackförbundet ST har tagit fram en bok som heter "Klimatsmarta arbetsplatser". Den boken är ett steg på vägen för att utveckla arbetsplatsen och göra den klimatsmart.

Den ekonomiska krisen är långt ifrån över och fortfarande verkar den Svenska regeringen vilja avvakta... I stället för att ta till sig de synpunkter och idéer som presenteras, väljer regeringen att sticka huvudet i sanden. Senast i debatten mellan Maud Olofsson och Tomas Östros i SVTs morgonprogram. Där konstaterar Tomas att de som blir arbetslösa dessutom kommer att tappa sitt jobbskatteavdrag vilket för dem innebära en skattehöjning när inkomsterna sjunker, till detta hade Maud inget svar.

Den ekonomiska krisen i all ära, men klimatkrisen rullar också på om vi ingenting gör. Här finns nu en möjlighet för regeringen att göra mer för att möta båda dessa kriser, inte minst genom satsningar på forskning och utveckling, ROT-avdrag, stimulans av energibesparande åtgärder etc. Låt inte klimatfrågan reduceras till de arbetslösas ekonomi, eller när regeringen en förhoppning om att importen därmed skulle komma att sjunka? Regeringen kan ju också fundera på de förslag som TCO presenterat, läs gärna också på dagens arena.

Frågan är vilket ekonomiskt och klimatmässigt fotspår regeringen vill lämna efter sig?

2 kommentarer:

Anonym sa...

En tanke om klimatfrågan; varför importerar vi äpplen från Sydamerika?? Och varför är de ekologiska kiwi-frukterna från Nya Zeeland? Borde man inte förbjuda det här vansinnet?

Anonym sa...

Många onödiga utsläpp kommer från resande och transporter som saknar samordning. Läs mer på privatmotormarknad.se