tisdag 25 november 2008

Ännu ett i raden...

Varje dag kommer fler och fler tecken på att nedförsbacken in i lågkonjunkturen blir brantare och brantare. Senast läser jag på DN och i SvD om det varsel som Skanska lagt, bara ytterligare en i raden. Byggindustrin saktar in och om inget görs kommer den så småningom stå stilla, vilket gör att många människor kommer drabbas av arbetslöshet. Ja, du läste rätt, drabbas av arbetslöshet. Den här typen av konjunkturell arbetslöshet är inget där enskilda arbetslösa kan sägas "skylla sig själva", det handlar om yttre krafter.

Regeringen måste nu gå från ord till handling, det räcker inte längre att få Svenska folket att göra "uppror" mot bankerna. De åtgärder som hittills vidtagits andas minst sagt desperation, regeringen har tvingats inse vad det kan innebära när nästan en halv miljon lämnat arbetslöshetskassorna. Det är dags för regeringen att ompröva arbetsmarknadspolitiken och de ekonomiska experiment som de ägnat sig åt. Prata med Byggnads de kanske har lite erfarenheter som kan vara av intresse för en villrådig regering.

Ta chansen och investera inför kommande konjunkturuppgång. Investera i kunskap, forskning och varför inte i framtida energilösningar. Detta kan både mildra lågkonjunkturen och framför allt göra att arbetskraften är redo när konjunkturen vänder.

Inga kommentarer: